(1) Üst yönetim
Gelecekte firmayı taşıyacak yönetim omurgası yetiştirilmiş, yeni ve eski dengesi yakalanmıştır.
(2) Firma Vizyonu ve işletme yönelimi
Firma vizyonu ve işletme yönelimine uygun işletme planı hazırlanmıştır.
(3) Temel işletme stratejisi
Firmanın bütününün ve tüm birimlerinin planları somut olarak uygulanmakta olup, birimler gerekli birleştirme ve kaldırılmaları dâhil olmak üzere etkili bir biçimde gözden geçirilmektedirler.
(4) Organizasyon ve yetkiler
Birim, yetki ve personelin kaynak konumlandırılması gözden geçirilmekte olup, işletmenin kontrol mekanizmaları çalışmaktadır.
(5) İşletme planı
Firmanın bütünü ve birimler arasında tutarlılık sağlanmış olup, eylem ve hedefler nettir ve gereğince incelenerek devamlılığı sağlanmaktadır.
(6) İşletme kaynakları (Firma ölçeği ve ait olduğu sektör açısından denge değerlendirilmesi)
Ülke içi ve uluslararası alanda özellikle kuvvetli alanlara sahip olup, firmanın gelişimini sağlayan ivme gücünü oluşturmaktadır.
(7) Toplumsal güven
Strateji olarak firma yönetimi ve "kurumsal toplumsal sorumluluk" ilkeleri uygulanmakta olup, toplumsal konumun yükselmesine ve işletme istikrarına, itibarına yatırım yapılmaktadır.
(8) Bilgi yönetim sistemi
Organize bir şekilde derlenmiş bilgiler, etkili şekilde analiz edilip, ilgililerce ulaşılabilecek yapıya getirilmiş, işletme gücünün artmasına katkıda bulunmaktadır
(9) Firma performansının takibi
Fark analizi sonuçları, uygulamalara ve bir sonraki dönemin işletme stratejisi ve işletme planına yansıtılmaktadır.
(10) Performans
Performans oldukça yüksek seviyede olup, bir aşama daha büyüme beklenmektedir.
(1) Personel ve çalışma yönelimi
Eşitsizlik duygusunun az olduğu sıkı bir yönetim uygulanmakta olup, firma içi morali yüksek tutulmakta ve performansa katkı sağlanmaktadır.
(2) Nitelikli eleman istihdamı
Kişiler sistemli olarak yetiştirilmekte, firma içi uyum ve işe devamlılık oranı yüksek tutulmakta olup, bu durum firma performansına katkıda bulunmaktadır.
(3) Çalışma kuralları
Ceza ve ödüllendirmenin uygun bir şekilde uygulandığı, işyeri kurallarının muhafaza edilip çalışanların teşvik edildiği bir yönetim bulunmakta ve performansın arttırılmasına katkıda bulunulmaktadır.
(4) İşçi-işveren ilişkileri
İşletme yönelimi olarak işçi-işveren arasında güven ilişkisinin güçlendirilmesine çaba sarf edilmekte olup, bu durum performansın arttırılmasına katkıda bulunmaktadır.
(5) Kariyer yolu
İşletme politikaları, insan kaynakları yetiştirme planı ile yakın ilişki içinde olup, firma kültürü ile istikrarlı işletmeye katkıda bulunmktadır.
(6) Nitelikli eleman yetiştirilmesi
.Personel eğitimleri etkisini göstermekte ve işe devamlılık oranı ile beceri seviyesi artmakta olup, bu durumun performansın artmasına katkısı vardır.
(7) Nitelikli eleman değerlendirme
Değerlendirme, işletme stratejileri ile işlevsel olarak bağlı olup, çalışanların motivasyonu ve performansın artmasına katkıda bulunulmaktadır.
(8) İşyeri emniyeti yönetimi
İşyeri emniyeti yönetimi firma stratejilerinin bir parçasını oluşturmakta olup, firma imajının yükselmesine katkıda bulunmaktadır.
(9) Firma içi iletişim
Tüm firma olarak birlik ve canlılık sağlanmaya çalışılmakta ve bu durum performansa iyi etki etmektedir.
(10) Farkındalığın arttırılması
Çalışanların tümünün anlayışı ilerlemiş olup, nitelikli eleman yetiştirme ve yerleştirme, sürekli olarak performans yükselmesine katkıda bulunmaktadır.
(1) Fabrikanın organizasyonu ve yerleşimi
İşletme çevresinin değişimine göre uygunluğu gözden geçirilmekte olup, fabrikanın fiziksel niteliklerinin iyileştirilmesine ve işletme istikrarına katkıda bulunulmaktadır.
(2) Üretim planı
İlgili birimler ile eşgüdüm içerisinde etkili bir üretim yönetimi temel alınarak, işletmenin istikrarına katkıda bulunulmaktadır.
(3) Süreç yönetimi
Fabrikanın tamamında güçlük, aylaklık ve tutarsızlıkları azaltmaya yönelik tasarım yapılmış olup, böylece maliyetlerin azalmasına da katkıda bulunulmaktadır.
(4) Üretim maliyeti
Standart maliyetlerin belirlenmesi işletme stratejileri temellerinden biri sayılmakta olup, firma performansının yükseltilmesi için kullanılmaktadır.
(5) Teknik yenileme ve ürün geliştirme
Tüm firmanın yönelim ve organizasyonu ile eşgüdüm pürüzsüz olup, böylece firma rekabet stratejisinin güçlenmesine ve sürekli gelişime katkı sağlanmaktadır.
(6) Ham madde ve satın alma yönetimi ile stok yönetimi
Stok yönetimi, üretim verimliliğinin arttırılması ve kârın çoğaltılması yöntemi olarak aktif bir biçimde uygulanmakta olup, performansı yükseltiyor.
(7) Kalite yönetimi
Kalite yönetimi tüm firmaya yerleşmiş olup, müşterinin firmaya olan güveninin artırılması ve performansın sürekliliği sağlanmaktadır.
(8) Makine, teçhizat ve bakım
Uzun vadeli strateji temelinde bakım ve teçhizat yenileme uygulaması planlı olarak yapılmakta olup, böylece işletmenin uzun vadeli istikrarına katkıda bulunulmaktadır.
(9) Çevre ve emniyet
Kaza önleme ve çalışanların heves ve devamlılık oranının yükseltilmesi vb. emniyete katkı sağlamakta olup, toplumsal güven de arttırılmaktadır.
(10) İş yönetimi
Organizasyon içinde ilgili birimler arasında eşgüdümün sağlandığı iş yönetimi gelişmiş olup, böylece üretimde istikrara katkıda bulunulmaktadır.
(1) Mağaza Organizasyonu
Çevresel değişimlere göre mağaza organizasyonu gözden geçirilmekte, bu; yönetim bünyesinin güçlenmesine olduğu kadar, komşu dükkanlar ile bir arada var olup bir arada refah içinde olmaya yönelik de motivasyon oluşturuyor.
(2) Mağaza yerleşim düzeni (Lay-out)
Yönetimin önemli faktörlerinden biri olarak dükkanın düzeni stratejik olarak gözden geçirilmekte olup, böylece satış hacmi ve kârın artmasına ve istikrarlılığa katkıda bulunulmaktadır.
(3) Yeni ürün bulunması ve ürün dizimi
Şirketin politika, organizasyon ve işletme gücüne paralel olarak, müşteri memnuniyetinin kavranması ve yeni ürün bulma veya geliştirme, ürün dizimi ve sergilenmesi çalışmaları ile birlikte yürütülmekte olup, böylece işletmenin rekabet gücüne ve bölgedeki müşterileri çekmeye de katkı sağlanmaktadır.
(4) Satın alma yönetimi ve stok yönetimi
Satış ve stok yönetimi, işletme stratejisinin önemli bir adımı olarak görülekte olup, verimliliği yükseltme ve kâr gücümü arttırma için pozitif yönde kullanılarak başarı yükseltilmektedir.
(5) Tedarikçi Yönetimi
Uzun vadeli yönetim stratejisine dayalı planlı tedarikçi yenileme (değiştirme) uygulanmakta olup, böylece kâr kapasitesi ve yönetim kapasitesinin güçlenmesine katkı sağlanmaktadır.
(6) Kalite yönetimi
Firmanın tamamını kapsayan yönetim kalite iyileştirme faaliyeti yerleşmiş olup, böylece müşteri güveninin artmasına ve başarının kalıcılığına katkı sağlanmaktadır.
(7)Mağaza teçhizatı, demirbaşlar, makineler ve bakım
Uzun vadeli strateji temelinde bakım veya teçhizat yenileme ve iyileştirme planlı olarak uygulanmakta olup, böylece yönetim verimliliğine ve uzun vadede istikrara katkıda bulunulmaktadır.
(8) Çevre ve emniyet
Müşterinin güveni elde edilmekte ve çalışanların heves ve devamlılık oranı arttırılmakta olup, yönetimin istikrarına ve bölgesel canlılığa katkı sağlanmaktadır.
(9) İş Yönetimi
Kurumsal olarak bağlantının sağlandığı çalışma kontrolü ve tüm çalışanların isteğinin arttırılması birleştirilerek, müşteriler arasında itibarın yükseltilmesi ve yönetimin istikrarına katkı sağlanıyor.
(10) Bölgesel canlanma
Bölgesel canlanma faaliyetleri, bağımsız gelişim aşamasına ulaşmış olup, faaliyetlerin genişlemesiyle beraber, mağazanın satış hacmine ve kâr artışına olduğu kadar işletmenin istikrarına da katkıda bulunmaktadır.
(1) Pazar eğilimi
Bilgiler, pazarın belirli bölümlerine odaklanma ve yeni alanlar geliştirme gibi işletme kararlarına ve işletmenin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.
(2) Satış yönelimi
Firmanın tamamının uzun vadeli gelişim stratejisi ile tutarlı, istikrarlı bir satış planı uygulanmakta ve böylece performansa katkı sağlamaktadır.
(3) Satış planı ve satış faaliyetleri
Satış planı ve satış faaliyetleri, tüm firmanın işletme kaynakları ile uyumlu olup, böylece performansın sürekli yükselmesine katkıda bulunulmaktadır.
(4) Müşteri memnuniyeti
Müşteri memnuniyet seviyesi ve talep ve şikayet bilgilerini yönetimde kullanıp, bundan başarı istikrarı sağlamak için faydalanıyorlar.
(5) Müşteri yönetimi
Stratejiye paralel olarak detaylı bilgi birikimi ve analizi kullanılarak, akıllıca, hızlı uygulamalar mümkün kılınmaktadır.
(6) Satış organizasyonu
Satış birimi ile üretim- finans ve benzeri diğer birimler arasında karşılıklı anlaşma çok iyi düzeyde olup, performansın yükselmesi ve müşterinin değerlendirmesi de oldukça iyidir.
(7) Satış fiyatı
Fiyat belirleme, tüm firmanın işletme stratejisini yansıtmakta olup, kâr gücünün artması ve yönetim gücünün artmasına katkıda bulunmaktadır.
(8) Satış dağıtım kanalı
Satış dağıtım kanalının bakımı etkisini göstermekte olup, maliyetlerin azalmasına ve kârın artmasına katkıda bulunmaktadır.
(9) Maliyet azaltma
Maliyet azaltma, şirket içi morale zarar vermemekte olup, şirketin fiziksel gücünü azaltmaya yönelik güvenilir sonuçlar vermektedir.
(10) Lojistik
Yönetim stratejisi olarak lojistik tüm firmada kurulmuş olup, iyi sonuçları görülmektedir.
Kapsamlı bir iş performansı kavrama ve mali analiz birleştirilip, esnek yönetim politikaları oluşturulmaktadır.
(2) Bütçe kontrolü
Politika hedefi ve bütçe yönetimi uygun biçimde koordine edilmekte olup, böylece esnek - çevik hareketler yapılmasına ve yönetimin istikrarına katkıda bulunulmaktadır.
(3) Kâr ve zararın kavranması
Kontrol muhasebesi başlatılmış, aylık finansal kâr zarar kavrama ile bağlantı sağlanmış ve böylece işlenme istikrarına katkı sağlanmaktadır.
(4) Nakit akımı
Yönetim kararlarında her zaman nakit akışı önem taşımakta olup, böylece yönetimin istikrarı ve kârın artmasına katkıda bulunulmaktadır.
(5) Sermaye arttırma yöntemleri
Sermaye tedariki de yönetim stratejisinin bir adımı olarak görülmekte olup, uzun vadede düşük faizli sabit bir sermaye tedarik edilebilmektedir.
(6) Mali tabloların kullanımı
Mali analiz sonuçları ve çevik önlemler kurumsallaştırılmış olup, bu işletmenin yönetim gücünün artmasının kaynağı olmaktadır.
(7) Fiyat hesaplaması
Standart fiyatların önemli yönetim stratejisi ile konumlandırılması yönetimde istikrar ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlanmaktadır.
(8) Kâr planlaması
Yönetim stratejisi ve kâr planlaması sürekli kontrol edilip, yönetim istikrarı ve performansın uzun vadede yükselmesine katkı sağlanmaktadır.
(9) Uzun vadeli yatırım planı
Temel strateji yönelimi ve uzun vadeli yatırım firma içine, yatırımcılara ve bankalara net bir şekilde açıklanmış olup, işbirliği sağlanmaktadır.
(10) Finansal yapı
Finansal yapı iyileştirilmesi geliştirilmekte olup, çevresel değişimlere dayanıklı bir finansal yapı oluşturulmaktadır.